Новина от категория България
Архив на публикациите

МаяМа се заинати

Видяна: 20640 пъти

„Удовлетворени сме, че партия от партиите на промяната поема отговорност за съставяне на правителство. Всъщност такова е и очакването на българските граждани - стабилност, нормалност и сигурност.“ Това заяви лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме" Мая Манолова на консултация с президента Румен Радев.

"На преден план са теми, много важни за българските граждани - на първо място са свързани с доходите. Ще внесем законопроект за преизчисляване на пенсиите, които 13 г. не бяха пипани. 40% от родителите ни живеят в мизерия. Ще настояваме за компенсация на почтения бизнес, малките фирми, микропредприятията и пр., които не получиха адекватна подкрепа от българската държава. Има фирми, които още чакат компенсация за първото затваряне, което бе преди повече от година. Част от тях вече са фалирали", уточни тя.
И добави, че са внесли закон за личната помощ, който чакат майките и хората от "Системата ни убива". "Подкрепата на гражданите срещу монополите също е важна за нас тема. Ще предложим законодателни промени, които да дадат възможност за ревизиране на сметките за ток и парно. Сега се готви вдигане на цената на водата, което е удар върху изтънелите джобове на българските граждани".
"Ревизия на управлението на ГЕРБ - повечето служебни министри показаха на българите истината за управлението на ГЕРБ, а също имат задачата да предложат адекватни предложения за промени в редица сектори. Действията ни ще се насочат към законодателство на промяната и създаване на реална парламентарна среда за промяната", уточни МаяМа .
Тя ясно заяви от името на партията, че са готови и ще подкрепят правителство на промяната, "но не и ако в него се вижда дългата ръка на ГЕРБ и ДПС": "Последните години заради явни скрити договорки и коалиции България се превърна в най-бедната и корумпирана страна в Европа. Ние видяхме как функционира моделът вчера. Той обслужва единствено частни интереси, приятелски кръгове и олигарси. Ето защо подкрепа от тези две партии в очите на българските граждани би била неприемлива".
Тя е категорична, че от партията й не искат постове: "Няма да допуснем да бъдат извивани ръце, да се натискат и шантажират участниците в следващия кабинет чрез конструкцията на златния пръст. Ще настояваме всички решения в парламента да се вземат публично и прозрачно!“./блиц
Сн.: БГНЕС

Публикувана на
23 Юли 2021 година