Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Ал Бано пропя реге

Видяна: 12322 пъти

Ал Бано и най-известната реге формация в Италия – Sud Sound System, издадоха съвместен сингъл Come l'edera („Като бръшляна“), който критиците определиха като едно от най-интересните музикални сътрудничества напоследък.
„Познавам момчетата от Sud Sound System, ценя ги високо и ги уважавам отдавна. Когато ме поканиха за проекта, откликнах веднага с голям ентусиазъм. Реге? Аз пея всичко – поп, латино, класика, пял съм соул и блус, стига музиката да е красива“, казва 78-годишният изпълнител на Felicita`.
Парчето отбелязва 30-годишнината на групата Sud Sound System. „Бръшлянът е метафора на устойчивостта в трудни времена. Той се опитва да оцелява въпреки всичко, да стигне до светлината, точно както ние, хората, по време на локдауна: упорити, несъкрушими, способни да покрием руините с живот“, коментира музикантът Нанду Попу, един от участниците в триото.
„Песента докосва теми, които са ми скъпи. Имиграцията е част от нашата история и често съм пял за това. Могат да се разкажат важни неща, дори когато хората се забавляват“, категоричен е ветеранът Ал Бано, един от най-вълнуващите поп-тенори на съвремието ни. Новият албум на Sud Sound System ще излезе наесен и сингълът Come l'edera е приятно въведение към очакваните изненади. „Това е сингъл, зареден с емоция. Харесва ни идеята, че може лесно да се запее, в стила на Фреди Макгрегър, но с Ал Бано“, доволен е Попу. /монитор

Публикувана на
23 Юли 2021 година