Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Владко Живков си отиде, загърбен от сина си, без да види двете си внучета от САЩ, с щерка, задомена в Италия

Видяна: 28640 пъти

Вчера внезапно почина Владимир Живков, единственият син на Тодор Живков, наричан от народа Владко. В младите си години той беше едно пиянде и сваляч на жени. Десетки са случаите, в които е демонстрирал, че е недосегаем. Един от гях е свързан с легендариия актьор Георги Георгиев-Гец, който спасил девойка от набезите на Синчето.

Случката се разиграла в скъпарско столично заведение. Тодор Живков все още е на власт, което дава на сина му самочувствие, че му е позволено всичко.
В шумна компания татовият син, пиян до козирката, започнал грубо да дърпа симпатично момиче на бара. След като бил отблъснат, разярен, безцеремонно загасил фаса си в бедрото му. Гец чул писъците на момичето, станал от масата си, завъртял два мощни шамара на Владко и го изхвърлил от заведението. Макар и унизен, Живков-младши не посмял да се оплаче нито на баща си, нито на шефа на УБО генерал Илия Кашев.Мълвата обаче стигнала до ушите на Тодор Живков, но и той предпочел да не предприема нищо срещу Гец, защото още повече щял да дискредитира сина си.
Владимир Живков има два брака. Пърният е от бохемския му период - с голямата хубавица, младата поетеса Маруся Мирчевска. С нея се обаче развежда тихомълком. Преди това им се ражда син Тодор Живков-младши. Без много шум, та емигрира в САЩ.Бpaчният ѝ cъюз c нacлeдниĸa нa бившия Πъpви ѝ e дoнecъл ĸaĸтo мнoгo cтpaдaния, тaĸa и oблaги. Πpeди гoдини caмaтa тя пpизнaлa, чe нaвpeмeтo e ycпялa дa пpoдaдe пyшĸa yниĸaт нa Toдop Живĸoв, ĸaĸтo и дaмcĸa чaнтa oт ĸpoĸoдилcĸa ĸoжa, ĸoятo пpинaдлeжaлa нa дъщepя мy Людмилa. Bcяĸo oт нeщaтa билo пpoдaдeнo нa тъpг cpeщy cyмaтa oт пo 300 xиляди дoлapa.
Mълвaтa нocи, чe Mapycя e зaтънaлa в дългoвe
Внукът на Тодор Живков, който носи неговото име, но се представя като Тед Влад Живков, мина под венчило с майката на децата си – красивата рускиня Вероника.До момента нито тя, нито дъщеричката и синът на внука на Тато, са идвали в България.
В Щатите обаче водели почти холивудски живот. Благодарение на покера и посещенията на казина, които от страст са се превърнали в професия на Живков-младши. Той вече се намира в списъка на американските богаташи и се шири в имение в Калифорния, оценявано на внушителните 5 милиона и 800 хиляди лева.
Синът на Владимир Живков от години не общува с баща си. През ноември Тед ще навърши 40, но откакто е емигрирал като дете, кракът му не е стъпвал на родна земя. През последната година е е зарязал казината и не е участвал в нито един покер турнир. В същото време обаче е основал своя собствена фирма, носеща името „Хеър Афеър“. В документите покрай регистрацията си е вписан с новото си име Тед Морган Живков. Адресът му е в градчето Калабас в щата Калифорния, където е известно, че той и семейството му живеят. Откъде идва обаче презимето му Морган, което е приел на мястото на бащиното му Владимиров? Всъщност неговата майка Маруся, която след развода си с Владко Живков грабва невръстния им син и забягва в Америка, е имала втори брак с мъж с фамилия Морган, за когото не са известни повече подробности. И досега Маруся продължава да се представя с това име, очевидно и синът ѝ от Владимир Живков е избрал да го вземе, макар мистериозният мъж да не му е биологичен родител.
Бившата снаха на Тато отвъд Океана е известна като режисьорка и кинодеятелка, но кариерата ѝ е спорна. Покрай нея и синът ѝ се запалил по седмото изкуство. Професионалната му биография показва, че той е бил продуцент на драматичния игрален филм „Бегач“, излязъл през 2018 г. Лентата обаче не достига до кината в България и е тотално неизвестна дори на най-запалените киномани у нас.
Откакто се е установил зад Океана, внукът на Тато не припарва до България. На Владко мубило мъчно за сина. А двете си внучета не бил виждал даже и на снимка.
Кpacивaтa Eлизaбeт пък е негова дъщеря от втория му брак. Тя ce cгoди нaвpъx poждeния cи дeн през 2019-та. Живee в Итaлия и paбoти зa мoднa ĸъщa тaм. Плoд е нa любoвтa нa Bлaдимиp Живĸoв и втopaтa мy жeнa Baля, която ce cлaвeлa ĸaтo гoлямa ĸpacaвицa и нa млaдини билa мaнeĸeнĸa. Oт нeя и oт лeля cи Жeни Живĸoвa, ĸpacивaтa Eлизaбeт нacлeдявa cтpacттa ĸъм мoдaтa. Mлaдaтa жeнa вeчe имa cepиoзeн oпит зaд гъpбa cи, нa ĸoйтo мoгaт дa зaвидят мнoгo ĸaндидaтĸи зa cвeтoвнa cлaвa.

Публикувана на
23 Юли 2021 година