Новина от категория Светът
Архив на публикациите

В Гърция ще ги ваксинират, щат-не щат

Видяна: 19032 пъти

Гръцкият парламент одобри задължителната ваксинация. Мярката засяга здравните работници и всички трудещи се в здравната система, както и персонала на домове за възрастни хора и тези със специални нужди.Всички неваксинирани ще бъдат пускани в неплатен отпуск, до завършване на ваксинацията им.
На работодателите, които нарушават наредбата, ще бъдат налагани санкции от 10 000 до 50 000 евро. При повторно нарушение - от 20 000 до 200 000 евро.Предвижда се и възможността за разширяване на кръга от работещи, извън здравните, за които се изисква задължителна ваксинация срещу коронавирус, спрямо ситуацията.
С гласуваното от парламента в Атина се предвижда всички работещи в държавния и частния сектор, които са със завършен ваксинационен цикъл или са преболедували през изминалите 6 месеца, да представят документ за това на работодателите си.
Междувременно Гърция обяви над 2600 нови случая на коронавирус, сред които и 11 туристи. Властите подчертават, че 99% от пациентите в интензивни отделения са неваксинирани или само частично ваксинирани срещу коронавируса.
Страната актуализира и своята Covid-карта - няколко региона и острова преминават в по-високо ниво на риск.Миконос остава в състояние на високо епидемиологично наблюдение, към него се присъединиха още 8 острова Закинтос, Корфу, Кос, части от Лесбос, Сифнос, Серифос, Антипарос и Родос.лупа

Публикувана на
23 Юли 2021 година