Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Строежът на трибуна Бесика е обезопасен, няма проблеми да се играят мачове

Видяна: 8174 пъти

Строежът на трибуна Бесика на стадион „Локомотив“ е абсолютно обезопасен и няма да попречи на провеждането на футболни срещи. Тази вечер Локомотив посреща чешкия Словачко във втория квалификационен кръг на Лига на конференциите, като срещата е от 20 часа.
Още при старта на дейностите по трибуната в договора е записано, че строежът ще бъде обезопасен. От фирмата изпълнител изградиха и втора предпазна строителна ограда, с което теренът е напълно отделен от строителната площадка и на стадиона безпроблемно могат да се провеждат двубои от шампионата в Ефбет лигата, както и международни срещи.
Строително-монтажните работи вървят по план и трибуна Бесика вече е изпълнена до кота 0, както обещаха от фирма Рудин.
„Предпазната ограда към терена бе поставена още през миналата седмица и няма опасност за здравето на футболистите. До 5 август се очаква в Община Пловдив да бъдат входирани всички проекти за всички части на стадиона, което ще позволи да се продължи нормалната работа на строежа“, коментира Костадин Язов, който е отговорник от страна на Община Пловдив за извършване на строителните и ремонтните дейности на стадиона в парк Лаута.

Публикувана на
22 Юли 2021 година