Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

„Антикваксерите да мрЪт по улиците“, залепва надпис на входа строителен предпиемач

Видяна: 7991 пъти

Известен столичен строителен предприемач разбуни духовете в София с категорична забрана клиенти, които не са се ваксинирали срещу коронавируса, да стъпват в офиса му. "Антиваксерите да мрът по улиците" гласи надпис, лично оформен от арх. Младен Младенов на входа на представителството на компанията му "С.А.Г. груп" в кв. "Лозенец".
Той коментира, че отношението му е принципно и няма намерение да се съобразява с фенове на конспиративни теории, които отказват да се имунизират: "Аз като пуша, а вляза в заведение на закрито, нали твърдят, че нарушавам правата на непушачите. Е, същото е".
Направило му остро впечатление как самите му служители, родом от София, са ваксинирани до един, за разлика от провинциалистите.
"Всеки ден им опявам", оплаква се архитектът. По думите му това е обществена отговорност и дебат изобщо не може да съществува. На въпроса дали би уволнил онези свои кадри, които отказват да се боцнат срещу инфекцията, обяви, че би го сторил тутакси, стига да можел да ги замени. А в бранша имало тежък дефицит на работници.
По повод правописа на надписа на сградата, той обясни, че нарочно е допуснал граматическите несъответствия, за да акцентира софийския диалект в контекста на забелязаните от него разлики в отношението към ваксините между столичани и останалите. /лупа

Публикувана на
22 Юли 2021 година