Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Галена даде пример, ваксинира се

Видяна: 7869 пъти

Галена се ваксинира срещу коронавирус. Певицата даде пример на феновете си и показа как се е имунизирала. Твърдо е за инжекциите против китайския вирус.
Брюнетката пусна фото как се ваксинира и така се надява да бъде последвана от многобройните си почитатели, за да може имунизацията да се засили и да не се стига до нова затваряне на заведенията. Не издава коя от предложените ваксини е избрала.
Певицата изкара ковид още в началото на пандемията през 2020 г. След участие на абитуриентски бал тя се зарази и изкара болестта доста тежко. Тя е сред първите ваксинирани чалга певици у нас. Наскоро Емануела заяви, че след месец също ще се боцне.
България изпраща 172 500 ваксини "Астра Зенека" за Бутан днес. В същия момент обаче от същия вид ваксини страната ще изхвърли по специална процедура на унищожаване 20 000 дози, които са с изтичащ срок на годност до края на юли. Това обясни изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.
"Днес се реализира първото дарение след многоседмични усилия, с потвърждение и съгласие от страна на производителя, съгласувано с ЕК. 5-6 седмици продължиха действията, за да може да се извърши дарението. Така след решение на МС България дарява 172 500 дози от "Астра Зенека" на Бутан", обясни Кирилов.
Дарението към Бутан е, за да не се стига до ситуация да има ваксини с изтичащ срок на годност, който е 6-7 месеца. Дарените ваксини са със срок на годност август и септември.
/лупа

Публикувана на
22 Юли 2021 година