Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Христо Стоичков отказал да се включи в партията на Слави, смятал го за „алчен цървул“

Видяна: 69597 пъти

Слави Трифонов от години поддържа близки лични отношения с по-голямата част от футболните ни легенди от т. нар. "Златно поколение", завоювало бронзовите медали на световното в САЩ'94. Съвсем логично сега те гравитират около партията му "Има такъв народ" - към Дългия вече се присламчиха бившият гербер Йордан Лечков и Емил Костадинов, говори се, че дори скандалният Боби Михайлов е получил обещание да му се даде едно рамо от новата управляваща партия да запази поста си в БФС.
Единствено що се отнася до най-голямата звезда на родния футбол - Христо Стоичков, Слави ударил на камък. Камата не само не ще да рекламира политическото му отроче, но и откровено се подиграва с обществените напъни на Дългия, когото в частни разговори наричал "алчен цървул".
Още миналото лято Учиндолецът го потърсил по телефона с надеждата да се включи с името си в новото му движение. Модерния ляв обаче го препсувал в типичен стил и затворил телефона.
Истината е, че Стоичков, колкото и да е щедър към приятелите си, е изключително отмъстителен, когато някой засегне егото му. А точно такъв е случаят с Дългия. Има му зъб вече цяло десетилетие и със сигурност скоро няма да му мине. „Аз Слави Трифонов съм го зачеркнал, а тази пролет, като го видях в един ресторант в Барселона, малко оставаше да го омаам!" Това изказване на Христо Стоичков е направено преди години, а причината е меркантилността на Слави. Поискал хонорар от 20 000 евро, за да пее на бенефиса на футболната ни легенда в Барселона. На 29 май 2004 г. Христо Стоичков официално сложи край на футболната си кариера на стадион "Ноу Камп" в Каталуния, където над 40 000 зрители се сбогуваха с кавалера на "Златната топка". В бенефиса се срещнаха "Дрийм тийма" на "Барселона" и "Отбора на света", който бе съставен от куп велики майстори на коженото кълбо от 90-те години - Ривалдо, Давор Шукер, Роберто Манчини, Георге Хаджи, Иван Саморано, Давид Жинола... Двата отбора бяха водени от треньорите легенди сър Боби Робсън и Йохан Кройф, асистираше им Димитър Пенев. Всички герои от САЩ'94 също взеха участие в прощалния мач на Христо Стоичков.
Единственият българин, поискал хонорар, за да участва в тържественото сбогуване на Стоичков с футбола, е Новият политик. Още през март, когато организаторът на бенефика на Ицо - мениджърът Лъчезар Танев, го поканил с неговия "Ку-ку бенд" в Барселона, той заковал твърда тарифа от 20 000 евро, плюс още 10 000 евро за музикантите от "Ку-ку бенд".
Разбира се, Стоичков не е очаквал Слави да пее безплатно, но в случая ставало въпрос да бъдат изпълнени точно 2 песни на стадион "Ноу камп". За сравнение - великият Хосе Карерас поддържал хонорар от 50 000 евро, но категорично отказал да пее срещу заплащане на бенефиса на любимия си футболист./лупа

Публикувана на
21 Юли 2021 година