Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Марчето Капон се изживява като Райна Княгиня на промяната, пак ще напъва да е на всяка манджа мерудия

Видяна: 25254 пъти

„Връщаме се към парламентарната република. За мен разговорите за нов кабинет трябва да се проведат след утрешния ден и първото заседание на парламента. Убедена съм, че с "Има такъв народ" (ИТН) и "Демократична България" (ДБ) гледаме в една посока. „
Това каза вчера в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Мария Капон по повод днешното първо заседание на новоизбраното 46-то Народно събрание и горещата тема ще се състави ли редовен кабинет.

Динко ПЕТКОВ
Маститата пловдивчанка отново се уреди да бъде депутат от коалицията на най-изявените протестъри срещу статуквото, гарантиращи предиборно, че България я очаква рязка промяна. Благодарение, разбира се, на тях.
Каква ще е тази промяна, обаче, след като точно Мария Капон се изживява като една Райна Княгиня на новото време!? Да си припомним щрихи към портрета на тази голяма боркиня за народно благоденствие:
„Странно нещо са превратностите на политическия живот! Спомням си госпожа Капон как обикаляше всички партии от десния политически спектър, с желание за коалиционно присъствие нейде там, заедно с оглавяваната от нея Европейска народна партия. Изживяваше се като горд член на ЕНП, даже, ако не ме лъже паметта на някакви избори беше коалиционен партньор на ГЕРБ.“. Това написа бившият син лидер Божидар Лукарски във Фейсбук.
И продължи разказа за тефтерите: “На мен лично, когато се съставяше Реформаторския блок, ми обясняваше какви десни ценности изповядва и размахваше едни вафладжийски тефтери с имена и телефони на 40 000 членове и симпатизанти на нейната партия.
Един вид - каква електорална тежест има! Спомням си обаче една случка с Петър Москов. Взима същите тези тефтери и почва на спикър пред нея да набира имената по ред! Първите няколко – „няма връзка с този номер“ или „абонат с този номер не съществува“!
Първият, който вдига, казва нещо от типа, че не иска да го занимават, не знае за какво става дума и една цветиста попържня за изпроводяк! Женицата Капон почти се разплаква!“
„Но от утре ще мачка в Народното събрание! От името на откровено лява формация. Явно десните "исконни" ценности са отстъпили пред вярата в непроверените вафладжийски тефтери!
Доста показателен пример какви хора ни очакват в този парламент...“, възмути се Лукарски, който с „почуда“ забелязал „лицето Мария Капон да се изказва като виден член на „Изправи се! Мутри вън!“ в предаването „Лице в лице“.
На поведението на Мария Капон реагира и депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.
„Преди малко една госпожа казала по телевизора, че не ме познава... Познаваме се, госпожо, познаваме се! От опашката пред кабинета на Бойко Борисов. И да напомня още нещо - придружаваше Ви още един борец с „мутрите“. Мария Капон, опаковката Ви е по-важна от съдържанието“, написа Александър Ненков във Фейсбук.
Политическото прехвръкване от партияв в партия на Марчето Капон е всеобхватно, обхваща всякакви форми на взаимодействия, избори и коалиции през годините с ДСБ, СДС, Демократическата партия, Лидер, Гергьовден, ВМРО, РЗС, ЗНС, АБВ, Корман Исмаилов и Касим Дал, коалиция "Десните" през лятото-есента на 2014 г., сега Мая Манолова, с вечния й авер Бабикян. И накрая се оказва, че човекът, на когото трябва да благодари е... адвокат Николай Хаджигенов. С неговото решение да влезе като депутат от 25 МИР, вместо от Пловдив. И служебно да вкара Капон в парламента.

Публикувана на
21 Юли 2021 година