Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Глутница улични кучета спасиха две сестри от 8 апаши

Видяна: 27816 пъти

В началото на март две момичета от руския град Ростов, на девет и шестнадесет години, отишли да пазаруват в магазин. Освен пликовете с покупките, сестрите държали в ръцете си и мобилни телефони, които те поглеждали от време на време.

На един ъгъл момичетата внезапно били заобиколени от група от осем мъже, които минавали покрай тях, съобщават световните издания. Всички мъже били облечени в мръсни гащеризони - очевидно се връщали от работа.
Единият от тях хванал най-малката Наташа за качулката: "Ей, момиченце! Хайде, дай ми телефона!". Той подкрепил думите си с действие, като започнал да извива ръката на момичето.
По-голямата сестра искала да защити Наташа и ударила нападателя с чантата си. Тогава останалите бандити започнали нея да заплашват. Въпреки виковете "Помощ!", никой на улицата не се втурнал да защити децата!
Когато виждат опасната компания, всички бързат да се махнат от случващото се... "Бях много уплашена, не знаех какво да правя, Наташа крещеше много силно, плачеше, а хората минаваха покрай нея...", разказва ученичката.
Но изведнъж от близката строителна площадка изтичва глутница кучета. Животните се втурнали към хората, заобиколили в кръг нападателите и момичетата и започнали да лаят заплашително срещу мъжете!
"Уличните кучета буквално се втурнаха да ни спасяват. Един от мъжете ритна най-близкото куче в лицето, но то го ухапа и продължи да ни защитава", разказват децата.
Престъпниците се засуетили. Силният лай на кучетата привлякъл вниманието и до мястото на инцидента спряла маршрутка, дошли хора. След това мъжете разбрали, ситуацията се е променила, хвърлили телефоните и чантата на тротоара и избягали.
Момичетата били стресирани, а едното от тях имало следа на врата от качулката, за която била дърпана силно. Но те не са забравили онези, които са им помогнали!
"Със сестра ми решихме да благодарим на нашите четириноги спасители: купихме сладкиши, мляко и хляб и почерпихме всички кучета. Много съм благодарна на тези животни. И не разбирам защо минувачите не ни помогнаха - те виждаха, че сме нападнати", недоумява момичето./блиц

Публикувана на
20 Юли 2021 година