Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Блъснатата на зебра от полицай 8-годишна Моника щяла да бъде спасена, ако линейката не се е забавила

Видяна: 63072 пъти

Блъснатата на зебра от антимафиот 8-годишна Моника е можела да бъде спасена, но линейката се забавила, твърдят жители на село Братаница. Тя беше пометена, докато с по-малкия ѝ брат пресичали на пешеходна пътека главния път.
"Понеже имаше много движение, колоната назад спря и те тръгнаха да пресичат и вече в другата лента той тръгна да ги изпреварва и я удари. Детето изхвърча от пешеходната до аптеката. Чу се много силен шум, караше поне с над 90 км", обяснява свидетел на трагичния инцидент пред телевизия Bulgaria ON AIR.
Въпреки че автомобилът не е обозначен, се оказва служебен и е управляван от служител на Областната дирекция на МВР в Пазарджик.
След като блъснал детето, той ударил и пътен знак и се качил на тротоара, спирайки на метри от аптека.
Сред първите озовали да помогнат на малката Моника е Десислава. "Детето имаше много добър пулс. Беше започнало да посинява. Започнахме изкуственото дишане, върна се цвета на устата, порозовя и устата, но линейката отне толкова дълго време. Накрая започнахме сърдечния масаж, защото пулсът ѝ намаляваше и намаляваше...", разказа тя. Според местните хора медицинският екип се е забавил повече от 30 минути.
От Спешна помощ отговориха, че не е имало забавяне. "На десетата минута е започнала реанимация от нашия екип", твърди директорът на ЦСМП Пазарджик д-р Борис Манев. Детето е било все още живо, когато е прието в МБАЛ Пазарджик, където по-късно е починало.
Няколко очевидци разказаха тази сутрин по Нова тв за трагедията. "Идвах в тази посока с колата, само се чуха спирачки, момичето изтича от магазина и започна да прави изкуствено дишане на детето. След това аз я смених, после тя се включи пак", разказва една от жените.
В 11:38 часа беше първото обаждане към линейката. Към 11:52 беше последното обаждане на сестра ми. Чух я да ги умолява да дойдат, защото става въпрос за малко дете. Много хора казаха, че линейката е закъсняла твърде много, над 30 минути", твърди тя.

Публикувана на
20 Юли 2021 година