Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Минута преди смъртта си в джипа-ковчег, ученичката Надя е била щастлива, пуснала клип в Истаграм

Целият Пирински край е в потрес от смъртта на двете момичета, след касапницата между сатовчанските села Кочан и Ваклиново в джипа-ковчег, управляван от непълнолетната Айтен. Минути преди смъртта си деветокласничката Надя е била щастлива, даже пуска клипче в Истаграм, в което се чува как екзалтираните момичета подканват шофьорката да натисне педала и да увеличи скоростта.

При разследването е установено, че преди удара 17-годишното момиче е карало със 150 км в час. Загубила управление над мощния автомобил и започнала да се удря в дърветата. Накрая колата, напълно смачкана, е спряла извън пътя.
Надя е починала от травмите си в линейката на път за болницата в Гоце Делчев. Тя има по-голям брат. „Беше слънчево момиче, добра ученичка, семейството й е прекрасно!“, в потрес коментират в селото. „Да не си на мястото на майка й и баща й, няма да го преживеят, горките, трепереха над децата си, всичко правеха заради тях, дано момчето им да им даде сили да живеят!“, говорят те.
Името на втората жертва все още не се съобщава. Предполага се, че това е Елиска М.
Айтен Ефендьова заедно с родителите си живее в САЩ – Уинг гап, Пенсилвания. Те са дошли в родното им село Кочан на лятна ваканция. „Родителите на Айтен са в шок. Толкова трудности преживяха хората, кой да очаква такава трагедия да се случи. Гледаха я като писано яйце, радваха й се, че е доволна да бъде заедно с тях в родния си край, да се види с приятелки. На цялото семейсто им се почерни живота!“, плачат близките. „Ай, Айтен, такава светла душа си, а стана жертва на шейтана!“, жали момичето възрастна съседка.Местни твърдят, че не за първи път 17-годишното момиче сяда зад волана само, без опитен придружител, който да я контролира. Притеснявали се, че кара много бързо и може да направи беля.
Според хората в Кочан всяко лято гастарбайтери се прибират в селото с нови, мощни автомобили и се движат в района без да спазват ограниченията на скоростта. А на отсечката между Кочан и Ваклиново и преди е имало инциденти с фатален край.

Публикувана на
20 Юли 2021 година