Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Още едно момиче почина от касапницата с 5-те ученички

Видяна: 115440 пъти

Свирепата катастрофа на пътя между селата Кочан и Ваклиново взе втора жертва. Днес около обед в болницата е починало още едно от момичетата.
Според лекарите другите са с наранявания по главата и тялото, но без опасност за живота.


Тежкият инцидент стана около 15:10 часа вчера. Пет непълнолетни момичета, деца на гастарбайтери в САЩ и Испания се качили в лек автомобил „БМВХ5“, управляван от 17-годишната Айтен Е. от с. Кочан, собственост на баща й. Тя единствено притежавала американско свидетелство за управление на МПС и момичетата решили да се разходят до съседното село Ваклиново.
Обхванати от еуфория, те подканяли непрекъснато шофьорката Айтен да увеличи още скоростта. Със 150 км, заковани на километража мощното БМВ започва да лъкатуши по платното, излязло от пътя и се размазало в крайпътно дърво.
Дошлите бързо пожарникари рязали ламарини, за да извадят тежко пострадалите девойки. В линейката на път за Гоцеделчевската болница е починала 15-годишната Надя А. вследствие на травми в главата несъвместими с живота.
Злокобната вест завари баща й на риболов край селото.
От вчера следобед и цяла нощ близки на петте момичета стоят в двора на Гоцеделчевската болница. Силен плач се чува и от болничните стаи.
Четири от момичетата – едно от починалите Надя, шофьорката Айтен, Елиска М. и Цветелина Д. са от село Кочан, а 15-годишната Ани е от близкото село Слащен. Тя от бебе живее с родителите си в Испания. Другите деца живеят в САЩ, където родителите им са гастарбайтери и са дошли в родното си място за годишните отпуски и ученическа ваканция.монитор

Публикувана на
18 Юли 2021 година