Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Критикуват мюзикъл, имало много бели актьори

Видяна: 12810 пъти

Новият филм, адаптирал мюзикъла In The Hights на Лин-Мануел Миранда, се превърна в мишена на критика от страна на журналисти отвъд Океана. Броени дни след като филмът, режисиран от Джон М. Чу, направи премиерата си в САЩ, репортер на The Root повдигна въпроса за „прекалено белите“ латино актьори, които участват в проекта. По думите му, заглавието дава привилегии на минаващите за бели латино хора с по-светъл цвят на кожата.
След като обвиненията бяха отправени в рамките на интервю и с Чу, режисьорът отговори: „Това е справедлив разговор. Вижте, няма да направим всичко по правилния начин в един филм. Направихме най-доброто, на което сме способни, във всички аспекти.“ „Опитвайки се да изобразим мозайка на това общество, нещо не ни достигна. Наистина съжалявам. Уча се от обратната връзка. Благодаря, че ни я давате и аз слушам“, коментира в официално изявление авторът на спектакъла Миранда, който е и продуцент на филма.
Негови колеги все пак се изказаха в негова защита. Такъв бе случаят с Рита Морено, чийто последен документален филм Just a Girl Who Decided to Go for It е отново продуциран от Миранда.
„Никога не можеш да угодиш на всички, изглежда. Това е човек, който буквално допринесе за това латиноамериканците и пуерториканците да се виждат в Америка. Аз не можах. Ще ми се да можех да кажа, че аз съм го направила, но не успях. Лин-Мануел го направи съвсем сам. И аз съм много развълнувана и горда, че той продуцира филма ми“, заяви Морено. /монитор

Публикувана на
18 Юни 2021 година