Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Слави увърта, взима пример от Симеон Сакскобургготски

Видяна: 19703 пъти

Лидерът на „Има такъв народ” (ИТН) Слави Трифонов, който по-рано днес се срещна със студенти в Пловдив и разбули една от най-големите мистерии за себе си, отново започна да шикалкави. За пореден път той не отговори на въпроса от коя точно институция би носил отговорност за хората.

Когато шоуменът обяви в профила си във Фейсбук, че няма да бъде става депутат, защото може да носи отговорност от друга институция, той така и не уточни коя е тя.
На срещата му със студенти в Пловдив в четвъртък привечер отново започна да шикалкави. „Има институция изпълнителна власт, тя се нарича Министерски съвет (МС). Има институция на президента. Освен Народното събрание (НС) има още две.
Отговорността, която мога да нося, не е задължително да е от парламента. Не си представих как се кандидатирам и после казвам с някакви думи, че няма да стана депутат. Аз си нося отговорността, независимо от това дали съм депутат, или не. Дали хората ще го приемат, ще стане ясно.
Има още неща, които очаквам да се случат. В зависимост от това как се случат, аз ще реша. Има неща, които би следвало и би трябвало да се случат, за да взема твърдо решение и аз ще взема твърдо решение. Когато съм готов, тогава ще бъда достатъчно откровен.
Царя каза: „Научете се да бъдете господари на мълчанието, а не на говоренето”. Приказки зная как да използвам”, опита да замаже точния отговор той пред полупразната зала.
„Премиерът на една държава трябва да няма нищо общо с образа на този, който ни управляваше 10 години. Той трябва да е завършил престижен университет, да знае езици, да бъде образован, ерудит и професионалист, да има необходимия морал... Не трябва да се движи с джипка с буркани”, подчерта той. Никой от студентите не го запита колко езика знае той, ерудит ли е и има ли необходимия морал.
На срещата все пак се оказа, че присъства журналист, въпреки че бе предварително обявена само за студенти. „Аз съм репортер, но имам и имам студентска книжка”, каза той пред микрофона. А когато попита около кого ИТН биха се обединили за премиер, ако спечелят изборите, Трифонов заяви, че това ще е „този, който е точно обратното на предишния премиер. Човек, който няма нищо общо с него. Който изглежда по начин, че няма да се срамуваме, когато застане до чуждестранните лидери. Този човек има имена, но няма да ти ги кажа. Като му дойде времето, тогава ще ти го кажа. Не са минали изборите, има много неясноти... Има много неясноти. Когато се изчистят, тогава всичко ще стане ясно”, заяви отново следвайки примера на Симеон Сакскобурготски с неговото политическо ноу хау „когато му дойде времето“. Нищо, че то май никога не дойде. /блиц

Публикувана на
17 Юни 2021 година