Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Александър Сиди, водач на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в Пловдив град: „Да се гласува с разум!”

Видяна: 21880 пъти

- Г-н Сиди, обръщението Ви към избирателите за 11 юли какво е?
- Да гласуват с разум! Да гласуват с разум, защото емоцията очевидно е вредна. Защото тези, които подкрепиха на 4 април, влизайки в битка с ДПС и с Пеевски, както твърдяха и разказваха, виждаме, че няма нищо общо с това. Видяхме как и „Демократична България“, и „Изправи се! Мутри вън!“ подкрепиха повишаването на възможността за секции в Турция. Видяхме изказвания на Татяна Дончева от вчера и от онзи ден, видяхме изказвания на ген. Атанасов от ДСБ, които казват, че очакват подкрепа от ДПС за следващо правителство. Ето това е подмяната, която се случва, когато гласуваш с емоция. Затова аз се надявам българските граждани да излязат масово на тези избори, да гласуват с разум, да прочетат програмите, да видят какво казват лидерите на всяка една политическа формация и да подкрепят онази, която най-много им харесва.
Но нека не забравяме, че за първи път от може би 30 години в българската политика се случи това обединение в патриотичното пространство без лидерите и тук адмирации към г-н Каракачанов, който наистина чу какво казват хората от протеста и наистина направи възможното да се случи обединение без лидерите, правейки крачка встрани, по време, когато ВМРО е най-голямата политическа формация в патриотичното пространство и след последните парламентарни избори. Въпреки че управлява най-голямата патриотична формация, г-н Каракачанов не е в листата на коалицията „Българските патриоти“, за да може да се случи обединение, което да даде отпор на цялата онази либерална пропаганда, с която започнахме нашия разговор.
- Как отекват патриотичните идеи в ушите на съвременните млади хора, припознават ли ги като своя кауза? Иначе казано Ви питам дали има достатъчно млади хора в листите на „Българските патриоти“?
- Със сигурност да. Има достатъчно, макар че никога не е достатъчно, но предимно млади хора са в нашите листи. Но в крайна сметка, нека не забравяме, че на избори отиват и млади, и стари, така че трябва да имаме послание към абсолютно всяка група в нашето общество. Само два примера ще дам. Единият е за младите семейства, това, което направихме в семейното подоходно облагане и това, че всяко едно българско дете ще получи детски в края на тази година с данъчни облекчения или съответно всеки месец парите за това дете – нещо, което не се беше случвало в последните 20 години. И в същото време – за възрастните хора, тези, които направиха държавата, която днес се съсипва, е повишаването на минималната пенсия на 300 лева. И нещо, което трябва да се случва оттук нататък – преизчисление на всички пенсии, на база вече не от 160 лева, колкото беше преди 4 години, а на база 300 лева. Така че посланията ни са насочени към всички български граждани. И аз пак призовавам да гласуват с разум, да видят кой какво е свършил, кой какво е обещал и какво е направил, защото това са видими неща. Гласуването за т.нар. „нови“ формации на протеста според мен, и това, което се видя, води до подмяна, включително чисто новите политически формации с чисто нови политически лица, които никога не сме виждали на българската политическа сцена. Мисля, че достатъчно разумни и грамотни са българските граждани, за да направят правилен избор. За мен правилният избор, разбира се, е с № 16 в бюлетината. /интервю за агенция Фокус, със съкращение. Заглавие - ПловдивМедия

Публикувана на
17 Юни 2021 година