Новина от категория България
Архив на публикациите

Мечка с две мечета се появи в центъра на родопско село

Видяна: 24949 пъти

Мечка с две малки мечета се появи в центъра на смолянското село Арда в непосредствена близост до общината, читалището, магазин и малки семейни хотели на 14 юни, съобщава Офнюз. Преди това същото е виждано в непосредствена близост до къщите и съседните села Горна Арда и Могилица.
“Беше огромна мечка с две малки. Дойдоха горските работници да я гонят, обаче тя ги подгони ... После побягна и не видяхме по-нататък какво стана, къде отиде…”, разказа собственик на магазин.
Алмира Ананиева, която е кмет на Горна Арда, каза че все още няма сигнали за нападение. “Това е добре за популацията на мечките, но за нас не е добре, защото ние сме добра туристическа дестинация, която се посещава от много хора и те се страхуват”, добави тя. Местните жители коментират, че не се взимат мерки, а мечките са по-важни от хората.
“Населените места в Родопите силно обезлюдяха. Мечките усещат липсата на човека и не се притесняват да навлизат в населени места, в места където се отглеждат селскостопански животни”, коментира инж. Здравко Бакалов, директор на Южноцентрално държавно предприятие- Смолян. /лупа

Публикувана на
17 Юни 2021 година