Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Румен Радев близнак на…Георги Димитров

Видяна: 26718 пъти

На 18 юни държавният глава Румен Радев навършва 58 години. По традиция рождения си ден той винаги прекарва в най-тесен семеен кръг и води двете си деца от първия си брак и жена си Десислава на ресторант.
Най-нестандартни подаръци получава от съпругата си, която предпочита да му подарява спомени, вместо вещи. Досега го е изненадвала с екстремни преживявания като рафтинг по река Струма и спускане в пещерата Дяволското гърло.
Той не е първият български политик, роден на 18 юни. На същата дата рожден ден е празнувал и червеният вожд Георги Димитров. В биографиите им има и други сходства – и двамата имат сестри. На Георги Димитров се казва Елена, а на Румен Радев – Лозана. Освен това имат и по два брака. Комунистическият лидер се жени първо за поетесата Люба Ивошевич, но впоследствие е изкушен от красотата на еврейката Роза Флайшман.
Румен Радев първо се жени за банкерката Гинка Кесякова, майка на двете му деца Дарина и Георги, а след това пътят му е пресечен от фаталната Десислава Генчева, заради която се развежда с първата си съпруга. С Ген. Деси известно време живеят без брак и се женят „по спешност“ в Студентски град в разгара на първата му президентска предизборна кампания през август 2016 г.
Румен Радев е зодия Близнаци, досущ като бившите премиери Бойко Борисов и Симеон Сакскобургготски. Тримата са родени през няколко дни разлика, но зодията е единственото, което ги свързва. Според астролозите хората, носещи този зодиакален знак, изпъкват с лидерски качества и харизма.ретро

Публикувана на
17 Юни 2021 година