Новина от категория Светът
Архив на публикациите

„Кристиано хомосексуалист!“, крещи публиката

Видяна: 17568 пъти

Нов грандиозен скандал се разрази около Кристиано Роналдо, Капитанът на европейския шампион е станал обект на хомофобски скандирания при победата на Португалия срещу Унгария с 3:0 в Будапеща, съобщава Deportes Cuarto.
Унгарските фенове на „Пушкаш Арена“ се заядоха с Роналдо още с излизането му на терена на загрявката, а по време на мача при всяко негово докосване го освиркваха. Благодарение на разхлабените мерки срещу коронавируса, трибуните на стадиона бяха препълнени и трябва да се отбележи, че не всички унгарски привърженици се държаха неуважително към португалската звезда.
Според португалското издание ултрасите на Унгария са скандирали „Кристиано хомосексуалист, хомосексуалист...“, а Роналдо не обърна внимание.
Любопитното е, че това се случи в деня, в който унгарският парламент прие с мнозинство от 157 гласа „За“ срещу само един „Против“ закон, който забранява споменаването на хомосексуализма в колежите. Тази новина предизвика полемика в страната и феновете показаха мнението си по въпроса.блиц

Публикувана на
17 Юни 2021 година