Новина от категория В общината
Архив на публикациите

По нов начин ще пътуваме в градския транспорт от догодина

Видяна: 26413 пъти

„Ще купуваме билети с мобилно приложение през смартфона, дебитни или кредитни карти от догодина. Това ще стане, ако дотогава община Пловдив избере фирма за електронно таксуване и подпише договор. Няма да се начислява банкова такса и за момента цената на билета няма да се променя. При нужда шофьорите ще издават билети".
Това съобщи зам. -кметът Тодор Чонов по време на демонстрация за надграждането на системата в градския транспорт, въведена от фирма "Индра" и все още неработеща. Три фирми предложиха своите технологични решения. Всички те са български и имат опит в София, Варна, Бургас, САЩ и Румъния. Зам. -кметът Тодор Чонов обаче не пожела да съобщи имената на фирмите, като уточни, че те самите са настояли за това.
Демонстрацията беше проведена пред очите на кмета Здравко Димитров и в присъствието на част на от екипа на ОКТ, начело с шефа им инж. Пламен Вълков.
Три автобуса с номер 12, оборудвани с валидатори и датчици, бяха паркирани пред "Колудрума". Те три месеца пътуваха по линията с новите системи. През това време рейсовете отчитаха само броя на пътниците, но гражданите не можеха да се таксуват на тях. /марица

Публикувана на
16 Юни 2021 година