Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Принцеса се отказа от държавната издръжка

Видяна: 16165 пъти

Типично по холандски фамилията на крал Вилем-Александър залага на сравнително скромен лайфстайл в унисон с европейските ценности, а доказателство за това е и последното решение на бъдещата кралица - първородната дъщеря на Вилем-Александър и кралица Максима.
Принцеса Катарина-Амалия обяви, че се отказва от полагаемия й се годишен доход, който се отпуска от бюджета, след като навърши 18 години. А последното ще стане на 7 декември тази година.
Катарина-Амалия трябваше да получи необлагаемите 111 хил. евро за 2021 г. От следващата година пък сумата ще нарасне на 1.5 милиона евро, но и принцесата ще започне да изпълнява задължения като съветник към Националния съвет на Нидерландия.
Тя обаче написа писмо до министър-председателя на страната, с което се оказва от полагаемите й се доходи, докато не започне да изпълнява кралските си задължения.
"Бих се чувствала неудобно, особено когато не правя нищо в замяна. И на фона на всички останали студенти, които преживяват трудните времена на коронавирус пандемията", написа тя. /лупа

Публикувана на
16 Юни 2021 година