Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Медици оставят мъртво детенце в леглото, сякаш спи

Видяна: 62800 пъти

5-годишното момиченце, което издъхна в болницата във Велико Търново след „задавяне с кренвирш”, е поставено мъртво в леглото, сякаш спи, където останало така няколко часа, преди инсинуацията да бъде разкрита от жена, придружителка на друго хлапе. Това пише в поста на адвокат Иван Денев, който ще защитава правата на почернените родители. Ето целия текст без редакторска намеса:
След задавяне с колбас - нищо подобно!!! Родителите на момиченцето преди малко се свързаха с мен да ги защитавам и ми разказаха за поредното убийство в мъртвилницата. Дадоха ми разрешение да публикувам тяхната позиция:
Детето е хапнало последно по обяд в неделя и после е постъпило в т.нар. болница. Вече в Детското отделение, към 17:30 ч. в неделя, му е поставена инжекция с антибиотик, като след само три минути детето е започнало да се пени, да се задушава и да повръща! Дядо му - 61-годишният Йордан Асенов, хуква да вика помощ по стаите в отделението, но бива изгонен навън. Независимо че преди това е бил допуснат като придружител!?!
После ония измиват детето и починало го оставят „да спи”, завито в леглото му в стаята. По-късно, към 21 ч., жена - придружителка на друго дете разбира, че момичето всъщност е мъртво и вдига врява. Едва тогава се разчува за "трагичния инцидент", гръмват медиите и се задействат институциите.
Значи, нашите мишки са си траели и са чакали времето да размие отговорността и вината им. Едно към едно - както след интубирането на нашия Христо. Защо от мъртвилницата не са сигнализирали незабавно полицията и прокуратурата? Да не би да чакат да приключи вътрешната им "проверка" в петък, 18.06?... Долна сган! Нямам думи за тази неземна наглост и подлост! Нямам и очаквания за обективно разследване, щом делото се наблюдава от търновски прокурор. Веднага сигнализирах министър Стойчо Кацаров - дано поне той направи нещо! Затова призовавам отново да не се влиза в болница и всеки да ... знаете какво имам предвид ... вампирите - където ги набара! /лупа

Публикувана на
15 Юни 2021 година