Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Роджър Уотърс нарече Марк Зукърбърг дребен мерзавец

Видяна: 22800 пъти

Съоснователят на легендарната група Pink Floyd Роджър Уотърс отряза създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг в желанието му да откупи правата върху втората част на песента Another Brick in the Wall срещу огромна сума пари, за да бъде използвана във филм на компанията за реклама на Фейсбук и Инстаграм, съобщи порталът Rock Celebrities.
Изказвайки се на форум в подкрепа на основателя на Wikileaks Джулиан Асандж, Уотърс цитира писмо от Зукърбърг. „Това е искане за правото да използва песента ми Another Brick in the Wall (Part-Ed.) 2 за филм за популяризиране на Инстаграм. И така, това е официално съобщение от Зукърбърг до мен ... с оферта за огромна, гигантска сума пари и отговорът ми е: Върви по дяволите! Няма начин!“, заяви Уотърс.
Видеото е публикувано в Youtube канала на организацията The People's Forum NYC, която организира дискусията за Асанж.
Уотърс подчертава, че няма да участва в „глупостите“, предложени от Зукърбърг. В обръщението си музикантът казва, че посланието на песента е „много актуално и необходимо днес“, което говори за непреходния характер на композицията. „Те искат да я използват, за да направят Фейсбук и Инстаграм още по-големи и по-мощни от сега и да продължат да цензурират всички нас”, коментира той.
Роджър Уотърс, известен с острия си език и резките си изказвания, нарича основателя на Фейсбук „дребен мерзавец”. В същото време самият Роджър Уотърс все още използва тази социална мрежа, има и акаунт в Туитър, както и страница в Инстаграм с около милион последователи. /монитор

Публикувана на
15 Юни 2021 година