Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Изверг запали жива жена си

Видяна: 25840 пъти

Излязоха ужасяващи разкрития за бруталния убиец, запалил жена си във врачанското село Три кладенци. Жертвата на най-жестокото убийство в Северозападна България от много години насам е издържала мъжа си Николай, теглила е кредит за новата им къща, в която намира смъртта си, а той я тормозел и дори обръснал главата ѝ преди години, разказват съселяните им и роднини.
Николай Петров беше осъден на 20 г. затвор за престъплението. Той вече е лежал зад решетките за други престъпления.
„Тук в Северозапада сме виждали и чували за какви ли не жестокости при семейни или битови разправии, но този човек удари дъното със зверството си. Да запалиш жив човек, докато спи, това умът ми не го побира, това е адът. Селото беше потресено и дни наред хората се чудеха възможно ли е такова нещо“, сподели кметът на селото Светлан Симеонов, цитиран от BulNews.
Зверството, за което говори управникът на селото, се случи в дома на семейството на Николай Петров и Татяна Пешева.
45-годишната жена, която 10 месеца преди това е започнала работа в завод за кабелни форми в Мездра, тъкмо се е прибрала след тежка смяна и е заспала дълбоко в спалнята.
52-годишният Николай влиза при жена си с туба бензин и я излива върху нея. После драсва клечката и преди огънят да се разгори, изчезва на бегом от къщата. Скрива се на другия край на селото, в пристройка към старата си паянтова къща, в която са живели 30 години с Татяна и там са израснали двамата им синове.
Обгорена до неузнаваемост и почти задушена от дима, Татяна успява да се добере до двора и със сетни сили започва да вика за помощ.
Първи чува виковете ѝ младият съсед Марин Георгиев, който заедно с други от близките къщи се мъчат да угасят горящите още дрехи на подпалената жена, викат линейка и се обаждат в полицията.
Пристига и пожарната, която залива с вода спалнята и предотвратява разрастването на огъня. Викат и Милен, по-малкият син на семейството, който живее в друга къща в Три кладенци.
С обгаряния над 90% Татяна е приета за първа помощ във врачанската болница, а след това бързо е препратена към клиниката по изгаряния в столичната „Пирогов”.
Два дни по-късно обаче жената издъхва заради несъвместимите с живота ѝ тежки изгаряния.
След като претърсва цялото село, полицията намира ден след палежа скривалището на подпалвача Николай. Забелязал ченгетата, той се опитва да се измъкне през съседни дворове, но бързо е заловен. Задържан е в ареста във Враца и след прокурорско искане остава за постоянно зад решетките, докато тече разследването.
„Тоя див човек трябваше на ръце да носи жена си, не да я бие постоянно и да я пали накрая. Таня го издържаше, защото от години Николай не работеше никъде, освен случайна работа в селото, ако го викне някой. Лежа и в затвора няколко години за кражби, а после се върна още по-агресивен и зъл“, споделя близката на семейството Нуша Ангова.
Големият син на семейството избягал отдавна от селото чак в Шуменско, след като след пореден запой баща му налетял да го коли с нож и момчето едва се спасило. По-малкият син навестявал от време на време родителите си, най-често да укротява баща си след поредния скандал с майка му.
“Баща ми тормозеше много майка ми, често се караше и с мен, защото не му давах пари за пиене. Налиташе да бие майка, най-често от ревност. Все я обвиняваше, че се вижда с други мъже и хойка, а тя от работа глава не можеше да вдигне”, разказва Милен Татянин.
В Три кладенци помнят, че веднъж Николай в пристъп на гняв отрязал с кухненски нож косата на жена си, след като я пребил от бой на улицата. Седмица преди да я подпали, замъкнал Татяна на язовира край селото и се опитал да я удави, като натиснал главата ѝ във водата. Случайни рибари попречили на разбеснелия се ром да извърши тогава убийството, но Николай се заканил, че ще намери начин да я умъртви.
Тогава най-после изтормозената жена подала жалба в полицията срещу Николай, а той, като разбрал, се разбеснял и я подгонил из двора да я трепе с кол. 27-годишният Милен дошъл да укротява баща си, но Николай грабнал от двора косата и с нея подгонил сина си да го коли. Цялата махала видяла как младият мъж тича по улицата, а баща му го преследва с викове, че ще го заколи, ако още веднъж дойде в къщата
“Трябваше отдавна да реагираме, да притиснем по-сериозно институциите и това жестоко убийство сигурно нямаше да се случи. Подавани са много жалби и оплаквания срещу Николай, но все му се разминаваше с предупреждение”, казва кметът Симеонов.
Окръжният съд във Враца наказа Николай Петров с 20 г. затвор за жестокото убийство на жена му. 18 от тях ще бъде на строг режим. /блиц

Публикувана на
12 Юни 2021 година