Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Арестуваха монахиня, посегнала сексуално на 14-годишна

Видяна: 24522 пъти

Властите в Аржентина са задържали 64-годишна монахиня, обвинена в извършване на непристойни действия спрямо 14-годишно момиче в един от социалните домове на католическата църква в Буенос Айрес.
Адвокатът на обвиняемата потвърди в четвъртък, че клиентката му – "сестра Марина", е била задържана от полицията по подозрение в сексуално посегателство над малолетна.
Оттук-нататък трябва да видим накъде ще тръгнат събитията и дали ще се появят и други момичета от дома, които да свидетелстват срещу сестра Марина. Това ще е от фундаментално значение за предстоящия процес, заяви адвокатът на монахинята, цитиран от онлайн изданието "20minutos".
Той все пак призна, че очаква да се появят и други оплаквания от сексуално естество срещу клиентката му.
Местни медии съобщават, че непристойните действия са от 2020 г. и били извършени в един от социалните домове на Църквата и по-конкретно в кухнята, когато монахинята започнала да опипва 14-годишната обитателка на дома, а през определени периоди я наблюдавала, докато била гола.
От социалния дом, в който работи монахинята, изразиха своята безусловна подкрепа за нея и определиха като "истинска трагедия" да се подхвърлят подобни обвинения в публичното пространство без доказателства./новинибг

Публикувана на
11 Юни 2021 година