Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ученик нарочно удари учителка с топка, щерка на бивш кмет

Видяна: 24583 пъти

Начална учителка от СУ „Св. Климент Охридски“ в Пловдив е с комоцио след като ученик се прицели и я удари силно с топка по главата. Хлапакът нарочно е ударил Виолета Хаджипетрова, която преподава на деца от първи до четвърти клас. Така твърди нейният баща Димитър Хаджипетров, който е бивш кмет на район „Централен“.
Случката се разиграла вчера по обяд, докато учителката била с деца на двора. Ударът бил толкова силен, че тя започнала да залита и паднала. Училищната сестра ѝ се притекла на помощ, като й донесла лед и вода.
Хаджипетрова ударила лек шамар на ученика. Той пък я помолил да не казва за случилото се нито на директора, нито на родителите му. Двамата се уточнили, но това не продължило дълго. Към 18 часа родителите си прибрали детето от училище. Явно вкъщи е разказало историята с учителката и към 20 часа те започнали да звънят на Хаджипетрова. Крещяли и викали по телефона, казали й, че ще я дадат на съд, че имало следи от удар по детето им.
Родителите завели момчето на лекар, който установил, че има червенина по бузите. Твърдели, че това е от удар от учителката. Свидетели обаче няма. Учителката и училищната сестра твърдят, че до момента, в който детето си е тръгнало е нямало никакви следи по бузите.
„Дъщеря ми се прибра, лошо й е, а те я заплашват по телефона. Днес беше при съдебен лекар. Установено е, че има комоцио. Директорът не иска да се занимава с този случай и най-вероятно ще уволнят дъщеря ми. И ние ще съдим родителите. Те крещяха по телефона „Вие сте богати, ние сме бедни и ще ви осъдим!“. Наели си адвокат. Лекарите в болницата казаха, че цялото семейство се изсипало с детето там и вдигнали страшен скандал“, каза бившият кмет на „Централен“./марица

Публикувана на
11 Юни 2021 година