Новина от категория България
Архив на публикациите

11 юли ще е ксерокопие на 4 август

Видяна: 15311 пъти

„Имаме уникално служебно правителство, хиперактивни министри и донякъде скрит премиер. Това се случва за първи път в новата ни история.“ Това заяви в интервю за БНР доц. Александър Христов от Центъра за анализи и кризисни комуникации. Когато в държавата се провеждат такъв тип активности, това дава увереност на хората, че промяната е в техни ръце и те ще го използват, смята той.
Оспори спекулациите „те ще са на море“, „те ще гледат световното“ и посочи, че самата политическа обстановка ще провокира хората да гласуват.
Последните месеци според него показват, че промяната е възможна. По думите му всичко, което се случва от 4 април насам, е сигнал точно за това и е предпоставка за по-висока избирателна активност.
„Политиката ни става все по-персонифицирана. Виждаме, водят се от нафталина разни фигури, които са обвързани с някакво минало, техните дейности се преразглеждат, влизат в политиката хора, които до този момент са били известни с коренно различни неща, това се смята за възможност за поява на нови идеи“, коментира още експертът на старта на предизборната кампания. Предрича, че резултатите от изборите на 11 юли ще бъдат като ксерокопие от тези на 4 април, но опит за съставяне на правителство ще бъде направен. /факторбг

Публикувана на
11 Юни 2021 година