Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Шампионка падна от 7-ия етаж

Видяна: 9333 пъти

Шампионката по силов трибой Ирина Квас почина след трагичен инцидент в общежитие. 17-годишната украинка паднала от прозорец на седмия етаж на сградата на технико-икономически колеж в Лвов.
Получила е смъртоносни наранявания. Регионалната федерация по силов трибой в Лвов потвърди смъртта й и написа пост със съболезнования във "Фейсбук".
"Регионалната федерация по пауърлифтинг в Лвов искрено изказва съболезнования на семейството, роднини, приятели и треньора на многократната призьорка в украинския шампионат и победителка в регионалния шампионат по силов трибой Ирина Квас, която днес трагично загина. Трудно е да се разбере какво се е случило, но Ира завинаги ще остане в сърцата ни! Вечна памет!", споделиха от регионалната федерация по пауърлифтинг.
Преди смъртта си Ирина се затворила в стаята си, което дава основание да мисли, че може да става въпрос и за самоубийство. Точната причина за смъртта на спортистката обаче предстои да бъде установена.
Момичето започва да се занимава професионално със спорт на 11-годишна възраст, покорявайки много нови върхове и печелейки награди. През 2019 година Ирина Квас спечели злато на украинското първенство по пауърлифтинг сред юношите.блиц

Публикувана на
11 Юни 2021 година