Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

Кои са най-наглите

Видяна: 26169 пъти

Трудно е да се дефинира арогантността като качество – в някои случаи е необходима, в други е пришивана към действията на хора, в които моралът отсъства. Според астролозите добросъвестността и наглостта са характерни за качествата на всяка зодия. Като цяло всички се придържат към морала, но все пак някои от знаците попадат в категория „по-нагли“.
Основните привърженици на морала и етиката са Стрелците, тъй като тяхната планета е Юпитер, т. е. справедливост във висшето проявление. Всичко е вярно, но с едно предупреждение – Стрелците ще се придържат към идеи и позиция, дори да не са прави. Трудно е да ги убедите, но можете да ги „запалите“ по нова идея и тогава позицията им ще се промени, но натискът и интензивността на отстояването на новата доктрина ще бъдат същите.
Наглостта не е присъща на два водни знака – Рак и Риби. Първите са чувствителни, отчитат чувствата на другите и емоционално реагират на нарушаването на личните граници, както собствените, така и тези на другите. Рибите са склонни да се фокусират върху емоциите на всички и няма да се възползват от емоциите на друг човек в своя полза.
Скорпионът може да бъде определен като арогантен, особено в последната фаза – когато присвоява дадени ресурси в желанието да притежава всичко.
Въздушните знаци също варират.
Най-справедливият знак е Везни, тъй като те са фенове на равновесието и равнопоставеността на страните. Недостатъкът на Везните е, че те често се отказват от позициите си в полза на другите.
Водолеите са откъснати от егото си, толерантни са и се стремят да бъдат навсякъде. Те често са в ролята на използвани и трудно биха влезли в ролята на арогантни.
Близнаците в някои моменти могат да бъдат наречени неморални, но това е поради липсата на разбиране къде границите на техните интереси свършват и започва територията на друг човек. В търсене на информация, новини и клюки те могат да разширят границите на допустимото.
Овен и Лъв, предвид огнената им същност, се стремят да получат това, което е тяхно. Овните са упорити в преследването си. Те няма умишлено да пренебрегват морала, но към реализирането на поставената задача, може да не забележат как са навлезли в чужда територия.
Лъвовете са безвредни и по детски наивни, в това отношение те невинаги осъзнават справедливостта и такава ценност като съвестта.
Земните знаци са заложници на своите „слабости“, но моралът е важен за тях.
Телците са на „ти“ с финансите и се стремят непрекъснато към материални ценности. Но ще уловят момента, в който трябва да спрат.
Девите са методични и обичат детайлите, могат да бъдат упорити и да налагат позицията си, но справедливостта е важна за тях.
Козирозите са последователи на реда и яснотата. Околните трябва да се придържат към това, за да може Козирогът да живее спокойно.

Публикувана на
10 Юни 2021 година