Новина от категория България
Архив на публикациите

Божков пуска песнички със закодирани послания

Видяна: 12871 пъти

Олигархът-беглец в Дубай с 19 обвинения у нас Васил Божков публикува на фейсбук страницата прелюбопитен плейлист с песни, които симпатизантите на партията му "Българско лято" да слушат за изборите.
Прави впечатление, че освен известни летни хитове от българската естрада като "Две следи" на Д2 и "Ближи си сладоледа" на Дони и Момчил, в подбрания сет има и закодирани послания.
Руши Видинлиев присъства с култовото "Всичко се връща", а Черепа се оказа и фен на американската сензация Били Айлиш, чиято "Bad Guy" също е включил в онлайн компилацията за избирателите си.
Чалга в плейлиста няма, но пък еклектиката е забележителна - там той е включил една под друга "We Will Rock You" на Queen и "Let Me Blow Ya Mind" на рапърката Ив в дует с Гуен Стефани.
Въпреки санкциите по закона "Магнитски" Божков надава ухо и към САЩ с "Miami" на Уил Смит от края на 90-те и култовата "California" на покойния 2Pac.
Във втория сет песни, озаглавен "Слънце пече, Бойко реве, Лятото дойде", подбран от Божков в известна музикална платформа за онлайн достъп до музика, правят впечатление "Gold Digger" на Кание Уест, наравно с Шуменски влак на Тодор Колев и Шат! - на патката главата, изпълнява не от кого да е, а от Слави Трифонов навремето в Каналето.
Разбира се, ползвана е и "Имам човек" на Ицо Хазарта, който не прави впечатление особено да долюбва Черепа. Бившият хазартен бос се оказа ценител и на музиката на Иво Димчев, като е включил "Корона, къш, къш" в своята тава. "Money, Money, Money" на АББА обаче е завзела челните позиции. /лупа

Публикувана на
10 Юни 2021 година