Новина от категория България
Архив на публикациите

Надеждите за намирането на пилота не са големи

Видяна: 21045 пъти

Предвид изминалото време, данните за температурата и водата, теченията, колкото и да е здрав организмът, надеждите за намиране на пилота, на нашия воин не са големи. До края на деня ще бъде взето решение как да продължи издирването. Това обяви на извънреден брифинг премиерът ген. Стефан Янев.
Черната кутия не е намерена. По този повод операцията продължава и утре, и в следващите дни с ползването на специализирана техника и водолазни трупи. Възможно е останките на самолета да са на около 70 метра дълбочина. Възможно е и включването на съюзни сили, уточни той.
Самолетът е изпълнявал задача по светеща цел. В приблизително същия курс, на около 30 километра, е летял друг самолет, който е пуснал мишената. "Тя е тръгнала с по-висока вертикална скорост да пада, което е наложило допълнителен маньовър на пилота. Той е поразил целта и е докладвал. Малко след това връзката с радарите е била прекратена", добави генералът Майор Терзиев е имал полет с машината преди фаталния, което означава, че бойният самолет е бил в добро състояние. Той е бил пилот-първи клас, инструктор, и не е имал никакви забележки.
"Много пъти сме критикували отношението към армията, заради недофинансирането и това, че пилотите ни летят на санитарния минимум", коментира още премиерът. /лупа

Публикувана на
09 Юни 2021 година