Новина от категория България
Архив на публикациите

Контрольорка души жена, тя я хапе

Видяна: 26413 пъти

Ужасяващ случай на агресия след сблъсък между контрольорка и пътничка в градския транспорт взриви мрежата, след като клипче, пуснато от случаен очевидец на сцената показа как служителката на Центъра за градска мобилност е приклещила другата жена, буквално "арестувайки" я с ръце на спирка.
Клипчето беше излъчено в сутрешния блок на NOVA и от него ясно се вижда, че пътничката всячески се опитва да се измъкне от хватката на контрольорката и дори казва: "Вие ме душихте". Пътничката моли случаен минувач за помощ и настоява да той да заснеме агресията, която се упражнява върху нея. Контролата обаче я хваща здраво за дрехите, за да я държи изкъсо. От видеото става ясно също, че сблъсъкът е започнал още в градския транспорт, където в опит да се измъкне от задушаващата хватка на контрольорката, пътничката я е ухапала.
Случката се разиграла, след като вчера, около 15 часа, на спирка „Гара Подуяне” служители извършили проверка на пътниците в превозните средства. Една от контрольорките попаднала на нередовна пътничка. От клипа се чува, обяснението на пътничката, че контролата я е затиснала и е започнала да я души. Тогава жената ухапала проверяващата и й нанесла рана на ръката, за да се измъкне от хватката.
Пред NOVA Станислав Станков от отдел „Контрол по редовността на пътниците" към ЦГМ заяви, че се извършвала проверка на случая и че пътничката е била нередовна и е ухапала контролата в опит да осуети проверката. В същото време той призна, че служителите му нямат каквото и да било право да задържат пътници, особено по начина, по който го е направила контрольорката, защото нямат полицейски функции. Не обясни обаче как се е стигнало до ухапването на контролата и кой пръв е проявил агресия в спора.
„Минавайки, видях, че става някаква разправия. Извадих телефона си и започнах да снимам. Пътничката сама каза, че иска да я снимат и клипът да се разпространи в интернет. Видях, че контрольорката беше хванала жената. Пътничката не можеше да се измъкне”, каза пред камерата на Нова TV Пламен Самуилов, който е и авторът на клипчето. /монитор

Публикувана на
09 Юни 2021 година