Новина от категория България
Архив на публикациите

Коя репортерка стана „Мис ТВ чар“

Видяна: 11590 пъти

Репортерът на Нова Анна-Мария Конова е новата носителка на приза „Мис ТВ чар“. Тя получи специалното отличие по време на ежегодната церемония в конкурса на Дарик радио – „Мъж на годината“, която се проведе във вторник вечерта.
„Mис ТВ чар“ е награда, която се връчва на утвърдени лица в журналистиката, затова съм благодарна, че тази година журито избра мен. Щастлива съм, че по пътя си срещам хора, които вярват в мен и моите способности, така че благодаря и на екипа, който стои зад мен. Вярвам, че с Нова ни предстоят още много бъдещи успехи“, коментира отличието си журналистката.
Наградата „Мъж на годината“ за 2020 г. получиха Стефан Иванов и синът му Максим, които през изминалата година прекосиха Атлантическия океан за 105 дни със лодка, която са изработили сами.
Анна-Мария Конова се присъединява към новинарския екип на медиата през пролетта на тази година. Кариерата ѝ започва от първото стъпало – като стажант на Би Ти Ви, а по-късно е репортер в предаването „Тази сутрин” и новините на Би Ти Ви. Тя е завършила руска гимназия в София. Продължава образованието си в Университета за национално и световно стопанство в специалност „Международни отношения“, а след това придобива и магистърска степен по „Международни икономически отношения” със специализация „Международни финанси”.
Две поредни години Анна-Мария Конова получава годишна награда журналистика за развитие (2019 и 2020г.) за отразяването на бежанската криза в Босна и Херцеговина в пограничната зона с Хърватия. Отличие взима и за репортажите си от Африка, които разказват за производителите на какао, никога неопитвали шоколад. Тя е автор на редица материали на социални и здравни теми. Като репортер е отразявала и бежанските проблеми в едни от най-горещите точки и лагери на о. Лесбос и в Малта.
Анна-Мария Конова е признавала в свои интервюта, че попада в телевизията покрай най-добрата си приятелка - Натали Трифонова. Именно красивата синоптичка препоръчала на дружката си да се яви на конкурс в Би Ти Ви и да започне кариерата си на репортер. /лупа

Публикувана на
09 Юни 2021 година