Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Със 130 кила краставици срещу гей-парада в Бургас

Видяна: 24705 пъти

Часове преди в Бургас да се състои първия гей парад, напрежението в града е нагнетено до краен предел. На шарената проява се противопоставят няколко граждански сдружения в морския град, които настояват прайдът да бъде отменен или забранен, в противен случай те заплашват да организират няколко парада на хетеросексуалните по същото време и на същото място.
ЛГБТ събитието е планирано за 15 май в самия център на морския град – на площад „Тройката“. Две седмици по-рано представители на ОЗБГ (Организация за закрила на българските граждани), Граждански проект „МОТИВ“ и техни съмишленици се събраха на същото място, за да покажат ясно, че са категорично против провеждането на гей парада. Те изсипаха демонстративно седем кашона с краставици - около 130 килограма.
Но защо точно краставици и какъв знак е това? Днес в национален ефир те обясниха, че съществува скандално видео на организатора на гей парада в Бургас Руси Милев, на който той се задоволява със зеления зеленчук. Всеки, който иска да види това видео, както и още две други, може да изпрати имейл на електронен адрес (rusi.pendela@y.. – адресът е нарочно съкратен – б.р.) и видеата ще му бъдат изпратени, обясняват противниците на бургаския прайд. Те са категорични, че няма как да останат безучастни срещу този „парад на разврата” и ще направят всичко възможно той да не се състои.
От своя страна пред Нова тв организаторът Руси Милев заяви, че целта на „Бургас прайд” е да се постигне пълно равноправие и толерантност. Русев категорично отрече да знае каквото и да било за някакви краставици...
Докъде ще стигне напрежението в Бургас ще видим след по-малко от два дни./лупа

Публикувана на
13 Май 2021 година