Новина от категория България
Архив на публикациите

Кои са жертвите на касапницата в метрото

Видяна: 25560 пъти

Полицията продължава разследването на стрелбата в метростанция „Летище София”. При трагедията бе тежко ранена 55-годишна жена, а стрелецът - мъж на 63 години, се самоуби. Изключително странно е, че в претъпканото метро нито един пътник не е станал пряк очевидец на ужаса.
"По първоначални данни не са криминално проявени. Не става въпрос за терористичен акт. Евентуално би могло да се мисли, че става въпрос за някаква битова история, някакви може би лични отношения", заяви градският прокурор на София Илияна Кирилова.
"Свидетелите, които сме установили към настоящия момент, са открили и двамата в безжизнено състояние на пода на мотрисите. Преки очевидци към момента няма. Оръжието е законно притежавано, ние сме го установили. Мъжът има трудов договор и работи в охранителна фирма", обясни началникът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.
Кървавата драма се разиграва на метростанция "Летище София”. Сигналът за жестокото престъпление е подаден малко след 14.00 ч. в сряда, от машиниста на мотрисата, който е открил двете безжизнени тела в един от вагоните. Веднага на мястото пристигат екипи на Спешна помощ, предава БНТ.
Медиците констатират смъртта на мъжа, и се налага да интубират на място жената. След което тя е транспортирана в Окръжна болница и са извършени животоспасяващи операции. 4 куршума са извадени от тялото на жената - по един в главата и гръдния кош, и два в корема. Все още има опасност за живота ѝ. За самоубиецът се знае, че до последно е работил като охранител.Тепърва ще се изясняват отношенията между двамата. По данни на разследващите престъплението е извършено със законнопритежаван пистолет "Макаров” – собственост на мъжа.лупа

Публикувана на
13 Май 2021 година