Новина от категория България
Архив на публикациите

Луди лелки в детска градина

Видяна: 41640 пъти

Викове, крясъци и обиди в детска градина в Плевен. Това се чува на аудиозапис, направен от родители, които забелязали промяна в поведението на децата си през последните месеци. "Шамар за теб, стига лигавщини... (Крещи по дете). Неадекватни. Шамар за теб. Гледая я та'а, как си дърпа джуките. Приказки - на пазара", са само част от чутите реплики от отвратителния запис, само за 2 часа.
Възмутени от поведението на педагога, майки и бащи сезираха отговорните институции. Записите са от 27 април и са в продължение на два часа, а тази сутрин Нова телевизия излъчи шокиращите звуци, от които всеки родител би се потресъл.
„Силно съм притеснена от случващото се. Детето ми се прибираше вкъщи разтревожено. Това не е нормално, а проблемът е масов. Отношението е меко казано нехуманно”, смята Гергана Тупарова.
Други родители също потвърждават думите на Гергана.
„Средата в градината е неблагоприятна. Учителите нямат идея от педагогическите методи. Детето ми е неспокойно и плаче. Отбягва ме и не ми отговаря”, добавя друг родител.
„Сигналът е получен и е назначена спешна проверка. Ще има изслушване на родителите, защото това, освен недопустимо, е и престъпно деяние”, заяви зам.-кметът на Плевен Стефан Милев. /лупа

Публикувана на
12 Май 2021 година