Новина от категория Светът
Архив на публикациите

300 000 евро награда за залавянето на убийците на млада майка

Видяна: 20862 пъти

Парична награда от 300 000 евро обявиха гръцките власти за всеки, който предостави данни и информация на компетентен орган, относно извършителите на грабеж и брутално убийство на 20-годишна жена, извършено във вторник, 11 май, в дома й в квартал Глика Нера, Атика, пише Труд бг.
На лицата, които ще предоставят информация и данни, ще бъде осигурена анонимност.Говорителят на гръцката полиция Теодорос Хронопулос в изявление подчерта, че „такова варварство е рядкост за нашата страна“.В същото време той добави, че специален екип от служители на Дирекцията за сигурност в Атика е предприел разследвания, за да открие извършителите на бруталното убийство, за които се предполага, че са чужденци.
Съпругът на убитата млада жена, който е пилот по професия, е успял да уведоми властите, които реагираха незабавно. Според показанията му крадците стигнали до варваска жестокост да насочат пистолет в 11-месечната им дъщеричка. Те проникнали в къщата през отворен прозорец, завързали мъжа, след което изтезавали съпругата, за да каже къде е сейфът с парите на семейството.
20-годишната жена е родена в Гърция, но има и британски паспорт. Нападателите убили и кучето на семейството, след което го провесили на терасата на дома.Жестокото убийство шокира Гърция, а темата е водеща във всички британски медии.

Публикувана на
12 Май 2021 година