Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

"Ще те утепам, и теб и сина ти. Ще ви направя на парчета!“

Видяна: 22520 пъти

"Особено съм изненадан от безскрупулните лъжи. Всеки ще си отговаря за лъжите. 95% от нещата, които каза Илчовски, са лъжи. Това, което изрече той е е потресващо. Не мога да разбера с каква наглост се гаври тук с толкова депутати, с толкова журналисти". Това каза Иван Ангелов, шеф на фирмата "Градус", по време на изслушване в комисията за ревизия "Манолова".
"С това, което Илчовски казва, че е плащал 800 хиляди, днеска казва 500 000 лева. Аз мога да кажа, че винаги съм купувал от него на по-високи цени от другите доставчици. От него съм купувал 2020 година царевица на 280 лева тон. Същото време купувам от "Агроцар" на 270 лева. Така, че господин Илчовски ще бъде даден на прокуратурата, защото непрекъснато лъже", продължи Ангелов.
"На 26 юни същата година купувам 2000 тона царевица на 265 лева. Тук са договорите. Купувам царевица от друга фирма на 260 лв. А той твърди, че го ликвидирам и го принуждавам да продава на ниски цени. 2019 година от Илчовски съм купил царевица на 280 лева, като съм му платил авансово, пет месеца преди сделката. 2018 година съм му дал пет милиона заем, с договор с всичко", продължи шефът на "Градус".
По думите му, Илчовски не може да върне заема и се е молел на Боян Марков да ходатайства да му отложат заема. Въпреки, че не е върнал заема той ми иска нови 3,.5 милиона, добави бизнесменът.
"Илчовски твърди, че съм използвал името на премиера, за да ми продава евтино стока - брутална лъжа, това е срам. Никога не съм използвал името на премира пред този господин. Не бива така да лъже. "Градус" има 27 годишна история. Произвежда 150 милиона разплодни яйца. 130 милиона се изнасят по цял свят.
Смятате, ли че "Градус" е това, което той се опитва да го представи? Най-мръсната дума в България е производство. Аз не произвеждам, не търгувам свинско месо. Аз имам годишно около 30 милиона бройлера и около 1.3 милиона кокошки. Нямам нищо общо със свинско месо. Това е самата истина", каза още Ангелов.
"Той си знае защо е отказал теста за наркотици", подчерта шефът на "Градус" и каза още:
"Той ме обвинява мен в машинации. 20 години назад ми е направена данъчна проверка. Излиза ми разлика стотинки. Грешка на счетоводството. Нямам притеснения относно чистотата на работата си. Аз съм производител на месо. Много е тежко да произвеждате пилешко месо.
При мен работят 1 700 човека. Общо за мен работят 4000 човека. Няма как те да взимат редовно заплати, ако аз съм този, който ме представя Илчовски", каза още той.
След това, на обвинения, че той е платил плеймейтката за Борисов, Ангелов иронозира: "Тази плеймейтка е много евтина, 5000 лв."
"Борисов не се занимава с такива неща. Борисов на мен ми е помагал, защото правя голям експорт. Той ми съдейства при решаването на проблемите с износа. Няма държава, която да не помага на истинския бизнес", каза още той.
Ангелов разказа и как "тайният" свидетел на Манолова го е заплашвал със смърт и го е изнудвал.
"На 12 септември миналата година имаше с мен договор за 5000 тона на 620 лева за тон. Той пуска фактура с увеличение с 60 лева. Светльо, защо правиш така, ти си взел аванс. Той ми отвърна: "Ще те утепам, и теб и сина ти. Ще ви направя на парчета". Това се случи пред свидетели. Това се случи в моя кабинет", разказа Ангелов.
"В моя живот никога не съм източвал ДДС. Това може да се провери обстойно и навсякъде", категоричен бе шефът на "Градус". блиц

Публикувана на
07 Май 2021 година