Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Какво ще видим в Москва на Парада на Победата

Видяна: 29280 пъти

След втората и последната генерална репетиция на Червения площад Москва вече живее с нетърпеливото очакване на Парада на Победата, посветен на 76-та годишнина от края на Великата Отечествена война.. Едномесечната подготовка на специалния полигон в Алабино, в която участваха повече от 12 000 военнослужещи и 190 единици исторически и съвременни въоръжения и военна техника, проигра сценария на празника с точност до метър и секунда. За участие ще бъдат допуснати единствено ваксинираните срещу коронавируса и лабораторно доказали наличието на антитела.
СДРУЖЕНИЕ „СЪЕДИНЕНИЕ – 2019“ – ПЛОВДИВ

За пръв път на Парада ще бъде представена единствената най-нова разработка на ВПК – бронеавтомобилът “Тайфун ПВО”, който има повишена защитеност и усъвършенстваните модели: изтребителя Су-57; Бойната машина на пехотата БМП–2М, танка Т–90М и въртолета МИ–28НМ.
В механизираната колона московчани ще видят отново 35 нови и модернизирани модела военна техника: танкове – Т-34, Т-72Б3, Т-90М «Прорив», Т-80БВМ, Т-14; реактивна та система за залпов огън „Слънцепек“; оперативно-тактическите ракетни комплекси „Искандер“; самоходните зенитни ракетно-оръдейни комплекси «Панцир-С»; бойните машини на пехотата «Курганец-25» с 57-мм боен модул «Эпоха»; бойните машини на десанта БМД-4М и БТР-МДМ "Ракушка /Раковина/"; зенитния ракетен комплекс С-400; модернизираната тежка огнехвъргачна система за залпов огън ТОС-1А и др
Над Червения площад ще прелетят 76 въртолета и самолета. Начело на въздушната армада ще бъдат тежките транспортни вертолети МИ–26. След тях на височина от 180 до 550 метра над земята и със скорост от 200 до 500 км в час ще прелетят бойно-транспортните въртолети МИ–8, ударните въртолети МИ–35 и Кѝ–52, групата за висш пилотаж „Беркут“ на МИ–28Н. Нов елемент в авиационната част на парада е представянето на стратегическия бомбардировач ТУ–160, съпроводен от звено СУ – 35С. Традиционната фигура от висшия пилотаж „ Руски диамант“ ще демонстрират и летците от групите „Витяз“ и „Стрижи“ на самолети Су–30 и на МИГ–29. Ще демонстрират висша летателна класа и екипажите на самолети от военно-транспортната авиация на Ил–76 и на летящия танкер Ил-78, от стратегическата авиация на – на ракетоносците Ту-160 и Ту-95мс, на бомбардировъчната – на Су-34, Су-24м, на щурмовата – на Су–25 и на изтребителната – на Су-35с и Су-57.
Ще преминат в параден строй курсанти, слушатели във военните академии, военнослужещи от различни родове войски, учащи се от военните лицеи. Московчани, и особено естети-ценители на женската красота, с най-голям интерес ще очакват дефилирането пред замаскирваната с декоративни пана фасада на Мавзолея на Ленин на батальоните от жените-военнослужещи.

Публикувана на
06 Май 2021 година