Новина от категория Светът
Архив на публикациите

„Гей съм!“

Видяна: 29219 пъти

Представителят на Северна Македония в музикалния конкурс "Евровизия" Васил Гарванлиев призна, че е гей. Той направи своята изповед пред британското издание Attitude.
Разкри още, че му е много трудно да говори. Въпреки това, той е решил да се разкрие публично. Разказва какъв проблем е да имаш нетрадиционна сексуална ориентация в Северна Македония. По думите му, винаги, когато се е връщал в страната си, той е "слагал маска".
Категоричен е, че е готов да бъде гласът на ЛГБТ общността от Северна Македония и Балканите. В откровеното интервю признава още за за трудностите, с които се е сблъсквал, когато семейството му е емигрирало в САЩ в началото на 90-те години на миналия век, както и след това, когато ги екстрадират.
Той стана причина за политическо напрежение между Скопие - София. Поводът беше, че във видеото с песента му за Евровизия се вижда българското знаме. Пред македонския "Канал 5" Васил Гарванлиев се опита да обясни, че става въпрос за случайност. Въпреки че кадрите бяха подменени във видеото, недоволството в западната ни съседка ескалира, заради интервю на Гарванлиев, в което той не крие връзката си с България.
„Баба ми е родена в Струмица, което е много близо до българската граница”, разказва Гарванлиев. Във въпросното село Игралище помнят семейството и разказват, че Васил идвал като малък. И вече познават песента.
В Игралище стискат палци за Васил, а той написа в профила си, че "Любовта винаги побеждава".блиц

Публикувана на
03 Май 2021 година