Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Почина кметът-шериф

Видяна: 18605 пъти

Починал е кметът на плевенското село Буковлък Росен Русанов, съобщиха в социалните мрежи негови близки тази сутрин, съобщи Бургас Утре. Припомняме, че в края на 2020 г. той бе приет в Интензивно отделение на МБАЛ “Г. Странски”, след като коронавирусът го повали. В негова подкрепа се проведе кампания по набиране на кръвна плазма, на която се отзоваха десетки хора.
Росен Русанов бе пети мандат кмет на Буковлък. Наричаха го кметът - шериф, а хората от селото безрезервно го подкрепяха на избори.
Отначало отишъл в Буковлък като полицай – младши районен инспектор. „Първият ден, когато отидох там през 1997 година, за една нощ имаше 8 престъпления, в съседното село Върбица имаше 6, а в другото съседно – Опанец, имаше 4“, разказваше приживе той. Заради това, че оставал в селото извън работното си време, получил предупреждение за наказание от началника си и впоследствие решил да се кандидатира за кмет на Буковлък.
Освен за спазването на обществения ред, кметът допринасяше за жителите на селото и при различни критични ситуации – редовно караше родилки до болницата, участваше в издирването на избягали съпруги. Важен метод за липсата на престъпления, според Русанов, бе спазването на наредбата на общинския съвет – след 22 ч. в делнични дни и след 23 ч. в празнични дни да не се пуска високо музика, както и строгото определяне на дата, място и час за сватбите и кръщенетата в селото, на които свирят само лицензирани оркестри. Кметът лично следеше за спазването на всички разпоредби. /петелбг

Публикувана на
03 Май 2021 година