Новина от категория България
Архив на публикациите

Бойко Борисов се ядоса

Видяна: 12566 пъти

„Аз съм човек, който винаги когато дава пари на данъкоплатците, после показвам къде са вложени. Над 200 милиона отидоха за избори. Демокрацията е скъпо начинание.”. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на извънреден брифинг на ГЕРБ.
"Всички казаха, че изборите са честно проведени. Неслучайно не бяха обжалвани. Политическите партии имат своите програми и тактики на действия. Имайки предвид, че демокрацията е скъпо нещо, партиите са длъжни да направят необходимото да има стабилно упралвение. Има развити държави, към които се стремим, със 7-8 партийни правителства. Има държави като Белгия, които правят правителство по 1-2 години, но там няма тая глупост със служебно правителство", допълни той.
"Благодаря на българите, че ни оставиха първа политическа сила и тези коментатори, които говорят, че са ни отвяли. Отровното трио ни наричат токсична. БСП и ДПС не са ли токсични? "Да, България" не е ли токсична, след като никой не иска да работи с нея. Да напомня, че ние само подкрепихме председателя на ЦИК и там по време на изборите ГЕРБ беше малцинство. Там имаше представители на БСП, ДПС и "Да, България". Имаха възможността да имат членове на ЦИК без да са парламентарна партия", каза още Бойко Борисов.
"На Разпети петък да приемеш закон за 3 дни, при положение, че имаме препоръка да не се пипа закон за Избори. Целта беше ЦИК да се даде в ръцете на президента. ЦИК се назначава от Радев. Не му направиха методология, за да е пълен диктатът. Ако не му дадат удобните хора, дали ще ги назначи или ще каже "не, не, дайте друг". Абсолютно погазване на всички принципи", заяви премиерът в оставка. блиц

Публикувана на
03 Май 2021 година