Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Изнесоха копието на чудотворната икона

Видяна: 16836 пъти

С тържествен звън на камбаните и манастирското клепало от църквата "Св. Богородица" на Бачковския манастир беше изведено копието на чудотворната икона на Божията майка.
Стотици богомолци от цялата страна я придружиха в традиционното литийно шествие до местността "Клувията". Миналата година то не се проведе както повелява традицията заради мерките, свързани с коронавируса. Тогава чудотворната икона беше поставена в автомобил, а не носена на ръце от вярващите. Тази година тя се носи само от двама души, а останалите вървят след тях. Носачите ще се сменят по пътя.
Една част от хората, участващи в литията твърдят, че са усетили нейната благодат и се връщат в знак на благодарност, други - идват с надеждата за помощ.
Пандемията още повече е засилила вярата в чудотворната мощ на иконата. Едни се обръщат с надежда към нея да ги спаси от страшни болести, а други да помогнат на свой близък.
28-годишната Елена дошла да се помоли за здравето на чичо си. Наскоро той бил диагностициран с тумор и опериран. Все още се движел трудно, затова тя донесла негова дреха и щяла да извърви пътя до Клувията. /марица сн. dir.bg

Публикувана на
03 Май 2021 година