Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Днес се почешете по шията, на пари е, не разсипвайте сол

Видяна: 17873 пъти

Според поверието, на Великден всяка отправена молитва за любовно щастие се сбъдва. Някои от тях са добре познати, други ще ви изненадат! Интересни, закачливи, спорни - празнични поверия, които е добре да знаем.
1. Според старите хора, дете, което се роди през Страстната седмица или на самия Великден, ще се радва на крепко здраве и голям късмет.
2. В нощта срещу Великден не бива да се вдига врява. Старите хора вярват, че ако сте твърде гръмогласни и вдигате шум в нощта срещу Възкресение Христово, рискувате да си навлечете гнева на злите сили и да привлечете в дома си лоши енергии.
3. Цели 40 са дните след Великден, в които православните християни се поздравяват помежду си с поздрава Христос Воскресе! Отговорът е Воистину Воскресе!
4. Великден се празнува не три дни, както повечето от нас си мислят, а цели седем. Тези дни са известни като Светлата седмица.
5. Вярва се, че ако минути преди настъпването на Великден отправиш молба с думите: "Възкресение Христово! Изпрати ми мъж, който да ми донесе много щастие!", желанието ще се сбъдне.
6. На Великден трябва да си облечен в нови дрехи. Това ще ти подсигури успех и късмет през цялата година.
7. Набраният на Великден здравец носи здраве и дълголетие на притежателя си. Старите хора вярват, че именно на този ден растението притежава магически сили и лекува всякакви болести.
Денят е свързан със Звездите ( Звездата Сириус), с небесната механика и носи мир и равновесие. Ден, в който се откриват вратите на бъдещето, един от най-добрите дни за инициация, време за преминаване на ново равнище. Това прогнозира астрологът Ивелина Пенчева за tribune.bg.
Всяка лоша мисъл в този ден може да се въплъти в реалността, затова следете внимателно за думите, които изричате и контролирайте хода на мислите си. Днес лесно може да се освободите от чужда негативна енергия с подходящи техники, но и лесно може да станете жертва на психо-енергийни атаки (чужда завист и ненавист), затова се погрижете за собствената си защита чрез молитви и защитни техники.
Не се препоръчва интимност и сключване на брак (може да завърши с развод). Дори животните не бива да се допускат близо едно до друго.
Хубаво е още от сутринта да почувствате сладък вкус в устата си.
Най-добрият индикатор на деня е утрото – първият час, след като сте се събудили. Ако в този час често се почесвате по шията – ще вземате пари, ако се почесвате по гърба – неприятности. Ако имате проблеми със стомаха – неприятности, свързани с работата.
Добре е да намерите блестящи предмети. Лошо е да загубите ключ в този ден.
Не е на добро да счупите нещо – чаша, чиния. Ако разсипете сол – неприятности. Лошо е, ако времето е мокро, ветровито. Символичните сънища не се сбъдват, а конкретните – в кратки срокове. Да видите огън – знак за защита. Да плувате – ще попаднете под зависимост. Да видите книга или нещо да пишете – ново запознанство.

Публикувана на
02 Май 2021 година