Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Богат кмет раздаде агнешко на бедни, самотни и клети деца

Видяна: 108080 пъти

За шеста поредна година 320 души от Стамболийски получиха за Великден агнешко с пожелание за здраве, щастие и вяра в доброто.
Мръвката се раздава от кмета на общината Георги Мараджиев и семейството му, като дарението е за всички потребители на местното социално звено Домашен социален патронаж и потребителите по проекта „Топъл обяд“. От нея имаше и за децата от Центъра за настаняване от семеен тип, които получиха и торта за предстоящия празник.
„През целия ми съзнателен живот съм се стремял със семейството ми да живеем в хармония и уважение към хората, и да помагаме. Правили сме го стотици пъти! Дарявали сме много преди да стана кмет. А от 2015 година до сега на всеки празник - Великден, Гергьовден, Архангеловден и Коледа, раздаваме храна на хора, които са бедни и самотни, които чакат вкъщи Великден, без да имат ядене на масата. Надявам се, че правим по някакакъв начин щастливи тези 320 души. Години наред не съм говорил за това, защото смятах, че не е нужно, когато правиш добро, да го огласяваш. Но вече мисля, че, ако повече хора се включват в такива инициативи, ще дадем светлина и топлина не на 320, а на много повече хора“, каза кметът Георги Мараджиев. /лупа

Публикувана на
01 Май 2021 година