Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Шокиращо, натуралните сокове са вредни, правят ги от пластелин

Видяна: 196720 пъти

Продажбите на натурални сокове са се увеличили с 40% за година карантина. Илюзията за полезност кара хората да ги купуват, а те са всъщност реална опасност за здравето.
Първо, особено в страните като нашата, те не се правят от истински плодове, а от превозена от далечни страни паста – концентрат като пластелин. За да стане това, преминава през 2 термични обработки, които убиват всичко полезно, което се съдържа в плодовете. Няма ги витамините А, В, С и всички останали плюсове. Обикновено пластелинът се разрежда с над 50, разбирай – 70% вода. Добавят се нишесте и фруктоза. Която в организма бързо се превръща в мазнини. Ударната доза утроява захарта в кръвта. Което произвежда като ефект при редовно пиене инсулинова резистентност и диабет. Това нещо го наричат на професионален жаргон „възстановени сокове”, но всъщност е онова, което по времето на Българския държавен стандарт при соца е определяно като нектар.
Ако пиете от това повече от 350 милилитра на ден, 40% нараства рискът от сърдечни заболявания, а 14% - рискът от преждевременна смърт, показват последните американски изследвания. /19 минути

Публикувана на
23 Април 2021 година