Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Арестуваха заради ученичка легендата на „Марица” и „Левски” Петър Курдов

Видяна: 29585 пъти

Легендарният нападател на „Марица” и „Левски” от началото на 80-те години Петър Курдов е арестуван в Пловдив, след като във вторник по обяд гражданин подал сигнал за нанесен побой от страна на бившия голмайстор над ученички. Инцидентът е станал в района на училището по кожени изделия и текстил "Иван Богоров" .
Подалият сигнал е казал, че се извършват хулигански действия и е нанесен побой. Oстанал изключително възмутен от видяното. На място веднага пристигнал екип на полицията. Ченгетата установили, че побойникъ е 60-годишният Петър Атанасов Курдов.
Бившият треньор на Марица (Пловдив) се държал изключително грубо с четири ученички от ромски произход, от които особено едната е потърпевша и точно на нея са нанесени тежки удари и са отправени заплахи. Свидетели на грозната гледка са станали други ученици и един преподавател. Пострадалото момиче е в девети клас в същото училище. Курдов е задържан за 24 часа.
За момента няма яснота какво е провокирало агресията му. По непотвърдена информация той дал обяснения, че децата му пречели на работа, която вършел. Задържаният е бил кандидат за кмет на район „Северен”. /блиц

Публикувана на
20 Април 2021 година