Новина от категория България
Архив на публикациите

Слави щял да върне мандата на секундата

Видяна: 23973 пъти

Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов няма никакво намерение да приеме чрез наместника си в парламента Тошко Йорданов мандата на Румен Радев за съставяне на кабинет.
Очаква се проектокабинетът на ГЕРБ да бъде гласуван в пленарната зала до края на седмицата. Има вероятност това да се случи още в четвъртък и така или на 22-и, или на 23 април държавният глава да връчи втория мандат още тогава.
Според запознати какво се случва в кв. "Левски-Г", където се помещава телевизионният канал на Дългия, както и 2/3 от парламентарната му група, освен скечове, не се разигравали никакви сценарии за правителство.
Въпреки че Трифонов твърди от месеци, че има най-подготвения екип за всички сектори, конкретни имена не се обсъждали. Нямало разговори и с Демократична България, а само с определени представители на "Изправи се! Мутри вън!, което допълнително сочело, че всъщност новата партия няма никакво намерение да се опита да изпълни мандата.
Така страната се доближава все повече до вариант "служебно правителство". Не е изключено обаче, в случай, че третата политическа сила, на която президентът връчи проучвателните книжа за кабинет, да нареди министерски кресла и тогава депутатите от ИТН да гласуват подкрепа за тях, особено ако се съгласят с техните условия - за цялостен ремонт на Изборния кодекс, изборната администрация, намаляване на партийната субсидия и т.н./лупа
Сн.: БГНЕС

Публикувана на
20 Април 2021 година