Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

7 вредни навици, които смятаме за полезни

Видяна: 16226 пъти

Много неща, които правим ежедневно си мислим, че са полезни за нас, но всъщност могат много да ни навредят. Ето кои са някои от навиците, които е по-добре да променим, ако искаме да сме по-здрави.
1. Пиенето на много вода – има хора, които пият прекалено много вода, защото са чували, че е полезно. Така е, но всичко трябва да бъде с мярка. Не можете да пиете по 3-4 литра вода на ден и да си мислите, че това е полезно, защото натоварвате много бъбреците си, а и те имат нужда от почивка.
2. Чистенето на ушите с клечка за уши – не е хубаво това да се прави всеки ден! По този начин можете да вкарате много бактерии в ухото си, както и да предизвикате свръх производство на ушна кал поради непрекъснатото чистене.
3. Малкото сън – много хора смятат, че липсата на сън през седмицата може спокойно да се навакса през уикенда. Това обаче е доста грешно схващане, защото човек има нужда средно от 7 часа сън на денонощие – без изключение! По този начин ще сте по-здрави, бодри и енергични.
4. Пиенето на витамини – необмисленото пиене на витамини по лична преценка може да е не само опасно, но и често да не води до никакви резултати. За да пиете витамини и това да е полезно за здравето ви, първо трябва да си направите изследвания, за да видите от които витамини организмът ви има нужда.
5. Честото миене на зъби – грешно е схващането, че трябва да си миете зъбите след всяко хранене, достатъчно е да ги миете само сутрин и вечер. В противен случай можете да навредите на емайла си.
6. Постоянното чистене у дома – не прекалявайте с чистотата и не превръщайте липсата на бактерии в дома ви в мания. Човек няма нужда да живее в стерилна среда, защото излезе ли навън, ще се сблъска с много микроби, с които организма няма да знае как да се справи.
7. Носенето на евтини слънчеви очила – много хора си мислят, че всички слънчеви очила имат нужната защита от слънце, но това не е вярно. Само скъпите очила имат всичко необходимо, за да запазят очите ви напълно здрави и защитени от слънцето. /Actualno.com

Публикувана на
19 Април 2021 година