Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Вече не сме ви нужни, повече не ни питайте за нищо!”

Видяна: 23912 пъти

Лидерът ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов даде в неделната сутрин извънреден брифинг в централата на партията. В него участваха и вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Кирил Ананиев и здравният министър проф. Костадин Ангелов.
В началото на изказването си отбеляза, че било логично НОЩ да бъде закрит, след като правителството, което го е създало е подало оставка. Той предложи на известния пулмолог и депутат от Демократична България д-р Александър Симидчиев да оглави новия щаб, който може да бъде назначен от следващото правителство. Той бе избран в петък за председател на здравната комисия в парламента. "Опитаха се да се заиграят със здравето на хората и да кажат, че не мислим за него. Членовете на НОЩ са държавни служители... Една година не спряха да се подиграват с Щаба, дори гориха маските и казваха, че двама генерали плашат народа. Казват, че ние едва ли не на инат сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, ако искат да го има този щаб. Д-р Симидчиев да дава указания. Но тук злобата и реваншизма им стигна до там, че в петък толкова искаха бързо да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета", каза премиерът в оставка. Ако парламентът иска да има щаб може да се събере още днес и да реши дали да има щаб и ако харесва сегашния да му гласува доверие.”, препоръча Бойко Борисов. След което отсече: "Ние сме опозиция. Повече не ни питайте за нищо. Ние вече не носим отговорност."
Заяви, че няма да отиде в сряда в парламента, макар че бе задължен с гласуване на Народното събрание да се яви и да обясни за Плана за възстановяване. Уточни, че уважава законодателната власт, но смята, че новите управляващи търсят само скандала и саморазправата с него и с ГЕРБ и че превръщат Народното събрание в Народен съд: Аз съм се оттеглил от всички постове, за да не дразня и вече съм обикновен гражданин!”
Според него е ясно, че правителството, което ГЕРБ ще предложи, няма да бъде прието: "Моят страх е, че няма да се направи правителство. Нека кажат истината - искаме да мачкаме Борисов, защото ни победи, а те планът, ето го планът, той е представен".
"Време е да управлявате! Вече не сме ви нужни!", бяха финалните думи на Бойко Борисов.
Журналистът Станислав Балабанов, който вече е депутат от 45-то Народно събрание, избран от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", излезе с коментар в личния си фейсбук профил. Публикуваме думите му без редакторска намеса:
"След като беше "поръчан" от Доган преди 8 години, тази сутрин се събуди "жертва на Държавен преврат".
Отговорът е много прост.
Страхът от истината ви държи затворник, г-н Премиер. А истината е за смелите...". „
Корнелия Нинова също реагира след пресконференцията: . „Да, господин Борисов, чувам викове за оставка пред Позитано от хора, на които плащате четири години, за да ми вземат главата и да разбиват БСП отвътре, защото само нас не можахте да купите. Интересно че в изброяването на имена днес, пропуснахме най-големите си любимци в БСП, които в продължение на години захранвате с обществени поръчки, покупко продажба на имоти, на горива. Вецове, назначения“, заяви още Нинова в отговор на казаното от Борисов. Като сте казали А кажете и Б. Едно знам със сигурност - и до Я да го изкарате, мен ме няма във вашата азбука“.

Публикувана на
18 Април 2021 година